vineri, 27 iunie 2008

Tratamentul natural al insolației



Expunerea la razele soarelui cu capul descoperit poate induce un buchet de semen și simptome mai mult sau mai puțin zgomotoase: cefalee intensă, amețeli, somnolență, greață, vărsături, halucinații, delir, crampe musculare, gură uscată.
Temperatura corpului poate depăși 40,5 °C și nu mai poate transpira. Când anamneza și examenul fizic confirmă expunerea la soare, pacientul este dus urgent într-o cameră răcoroasă unde este așezat cu capul pe un plan superior. Dacă pacientul nostru ignoră simptomatologia și continuă expunerea la soare atunci simptomele se pot radicalize producându-se tulburarea stării de conștiență – coma de grad variabil, convulsii secundare edemului cerebral și a microhemoragiilor cerebrale.
Evitarea expunerii prelungite la soare constituie măsura cea mai simplă și cea mai eficientă. Se recomandă consumul de lichide în cantități mari (peste 3L) ca și o alimentație bazată pe lichide (supe, iaurt, sucuri de fructe sau legume).

Pacientul cu insolație poate fi tratat NATURAL, ceea ce poate efectiv accelera însănătoșirea acestuia.

Bolnavul este împachetat în Kinetic Gel (Elidor) care poate conferi instantaneu senzația de răcoare plăcută și în același timp scade temperatura corporală ceea ce are drept consecință diminuarea congestiei cerebrale prin efectul antiinflamator natural.

Dacă pacientul are greață și vomă se administrează Ghimbit cu Salvie (Elidor) sublingual (în cazul în care bolnavul vomită) sau se înghite ca să existe toleranță digestivă. Efectul este practic instantaneu. Se administrează 4-8 cpr./ zi.
Consumul de lichide (peste 3L/zi) poate și trebuie să fie însoțit de electroliți (Ca și Mg) prin Apiosteomarin (Elidor) 3-6-8 cpr/zi în funcție de deficitul de minerale preîntâmpinând crampele musculare.
Tabletele Afin+C (Elidor) prin efectul capilarotonic limitează drastic producerea congestiei cerebrale.

Dr. Sorin Godeanu, Laboratoarele Elidor

Niciun comentariu: