luni, 9 iunie 2008

Tratamentul alternativ al diabetului zaharat de tip II

Pentru diabetul de tip II se recomandă formula de gemoterapice asociate:
-ACER CAMPESTRE 50 pic.dimineața
-JUGLANS REGIA 50 pic. prânz/ OLEA EUROPAEA 50 pic.prânz
-MORUS NIGRA 50 pic.seara.
Tratamentul durează 3 luni după care este bine să fie făcută evaluarea de către medic.

De asemenea este bine ca pacientul să meargă la un medic homeopat pentru indicarea remediului constituțional cu rolul de ai echilibra nivelele mental, emoțional și fizic.

Unele simptome pot conduce spre stabilirea unor remedii ce pot acționa pentru ameliorarea problemelor apărute. Astfel:
-în exces de apetit alimentar:
- ronțăirea unor alimente din nervozitate -Ignatia CH15,5 granule /zi 5 zile.
- lăcomie la masă și între mese -Antimonium Crudum CH15,5granule /zi 5 zile.
-în caz de afectare hepatică coroborată cu dischinezie biliară există Formula Complexă 4,Formula Complexă 5,H´epato-Drainol, ce se iau în alternanță.

Caz clinic: M.V.în vârstă de 41 ani, se prezintă fiind diagnosticată cu Diabet Zaharat tip II valoarea glicemiei în momentul prezentării la medic fiind 210 mg/dl, colesterol 290 mg/dl, trigliceride 250 mg/dl. Aceste tulburări s-au instalat în urma divorțului pacienta fiind foarte afectată emoțional și crescând în greutate mult (aproximativ 20 Kg in 4 luni). A urmat tratament homeopat cu Ignatia, reflexoterapie (2 sedințe /săptămână 3 luni) și schema de gemoterapice indicată mai sus. Actualele analizele s-au normalizat (glicemie-76 mg/ml, colesterol-160mg/dl, trigliceride-93mg/dl, reducerea greutății cu 15Kg fata de inițial) fiind pe tratament homeopat combinat cu drenaj hepatic și biliar, exerciții fizice și controlul greutății cu evaluare la 3 luni.


Caz clinic: A.S. în vârstă de 36 ani, în urma unor anxietăți, gânduri și emoții negative privind siguranța materială și sentimentală, dezvoltă Diabet Zaharat tip II (glicemie ajungând până la 300 mg/dl), hipertensiune arterială cu valori ce ajung la 180/100 mmHg. Datorită conflictelor interioare și frustrărilor multiple cumulate și nesoluționate pacienta a dezvoltat o ascensionare energetică din Ficat cu epuizare pe meridianul Splina –Pancreas. Încercarea a fost de restabilire a echilibrului Yin –Yang al pacientei prin acupunctură și indicarea de gemoterapice: Smochin și Tei argintiu (muguri).
Actual pacienta este liniștită nu mai are anxietate, tensiunea arterială s-a redus la 135/75 mmHg, iar glicemia 100 mg/dl. Modul de viață și toleranța față de semeni a crescut, pacienta învățănd să-și dezvolte optimismul iar satisfacția noastră este imensă.

Centrul de Sănătate Medireflex
Dr.Iuliana Avădanei
021.3272061
www.medireflex.ro

Niciun comentariu: