miercuri, 17 iunie 2009

PREVENIREA și TRATAREA CELULITEI


Celulita reprezintă o dereglare a schimbului de substanțe prin acumularea sub piele a grăsimilor și a reziduurilor toxice care determină apariția unor denivelări ale epidermei cunoscute sub denumirea de “coajă de potocală”.

Apariția celulitei este condiționată de o serie de factori care pot sau nu pot fi combătuți: factorii care nu pot fi influențați sunt cei genetici, iar factorii care pot fi influențați și controlați sunt: dereglările metabolice și hormonale, dereglări ale circulației sangvine periferice, alimentația neadecvată, sedentarismul, stresul, fumatul, cafeaua și alcoolul.
În general, debutul apariției este variabil, în unele cazuri apare în perioada pubertății, uneori în timpul consumului de anticoncepționale, în timpul sau după sarcină, iar în alte cazuri în perioada de pre- și menopauză. De aceea se consideră că celulita apare cel mai frecvent în perioada „exploziilor hormonale”.

Sunt binecunoscute cele 4 stadii de formare ale celulitei:
Stadiul I: scade ușor tonusul pielii și țesutul subcutanat devine mai puțin compact iar suprafața pielii este aparent netedă. Dacă pielea este strânsă în se observă aspectul de portocală.
Stadiul II: aspectul de coajă de portocală devine evident și fără a strânge pielea, mai ales în poziția culcat iar tonusul pielii scade continuu. Adipocitele (celulele grase) se măresc în volum, sângele va circula mai greu, apărând un edem ușor.
Stadiul III: este cel în care o suprafață tot mai extinsă a pielii va căpăta un aspect respingător cu multiplii noduli subcutanați apărând chiar probleme de sensibilitate a pielii.
Stadiul IV (celulita gravă): pielea capătă un aspect de movilițe și deformează corpul. În acest stadiu celulita este o boală cu dereglări severe de circulație, cu umflături masive, dilatarea venelor cu pielea dureroasă la atingere.

Este esențial ca pentru prevenirea apariției și îndepărtarea celulitei să realizăm o acțiune complexă asupra organismului pentru a nu favoriza instalarea modificărilor ireversibile.
Este bine ca primii pași să fie făcuți din interior cu o hidratare corectă, reducerea consumul de cafea, alcool, băuturi acidulate, renunțarea la fumat, evitarea mediilor sau condițiile stresante și un program de alimentație corectă.
Este dovedit faptul că orice strategie sau conduită terapeutică decidem să urmăm dacă inițiem o cură de detoxifiere rezultatele vor fi dublate sau chiar triplate deoarece această cură ne ajută să reechilibrăm metabolismul și să elimină toate toxinele acumulate în organism.
Laboratoarele ELIDOR recomandă obligatoriu instituirea protocolului de detoxifiere încă de la primele semne de apariție a celulitei, aplicat anual în două cure, primăvara și toamna, timp de câte două luni fiecare cură.
Tetrada detoxifierii lansată de specialiștii Laboratoarelor Elidor reprezintă utilizarea a patru produse naturale, cu acțiune sinergică care și-au dovedit eficiența în protocolul terapeutic al numeroaselor afecțiuni induse de dezechilibrul metabolic și hormonal.
Asfel administrarea de URSOMAX Elidor (2-3cp/zi) considerat -“Veritabil reglator hormonal și metabolic” asociat cu PUROFORT Elidor (2-4 cp/zi) cel mai putenic antiparazitar natural, cu DEPUREX Elidor (2-4cp/zi) un produs antialergic eficient și CARBUNELE MEDICINAL Elidor (2-3cp/zi) absorbant al tuturor parazițiilor morți sau al toxinelor realizează o detoxifiere eficientă și previne apariția altor afecțiuni cu substrat metabolic și hormonal.
La nivel local recomandăm utilizarea timp îndelungat de GEL ANTICELULITIC-ELIDOR care asigură substanțele naturale necesare pielii și circulației pentru a preveni și pentru a trata regiunile afectate de celulită.
Extractele de Iederă, Coada Calului, Echinaceea, Galbenele, Ulei de germene de cereale, vitamina A și Spirulina induc refacerea țesutului conjunctiv afectat, facilitează drenajul limfatic, ameliorează circulația venoasă, combat radicalii liberi luptând astfel împotriva mecanismelor oxidative celulare în exces, împotriva hipoxiei premature a adipocitelor responsabile de formarea celulitei și de facilitarea îmbătrânirii cutanate.Utilizarea acestei scheme terapeutice tratează nu numai celulita ci previne și apariția vegeturilor.
În concluzie putem considera celulita un avertisment real că trebuie să ne îmbunătățim stilul de viață, alimentația, programul de odihnă și să facem cât mai multă mișcare.

Dr. Andrei Elena, Laboratoarele Elidor

Niciun comentariu: