miercuri, 17 iunie 2009

Cosmetice naturale

Borago (limba mielului)
Plantă originară din Africa de Nord, se găsește cultivată la noi ca plantă ornamentală.
Mai mult, din florile acestei plante se extrage un ulei care este foarte bogat în acizi grași esențiali, indispensabili pentru organismul uman. Acest ulei are un efect antirid, crește elasticitatea pielii și îmbunătățește tonusul dermei, redându-i aspectul tânăr.
Este recomandat în tratamentul eczemei atopice și acneei.

Hammamelis virginiana are efect antiinflamator și calmant. Extractul de Hammamelis are proprietăți antiseboreice și dă rezultate foarte bune în tratarea cuperozei.
Hamamelis este un antioxidant și astringent natural foarte puternic, indicat în tratarea tenurilor îmbătrânite, acneei, psoriazisului, eczemelor.

Rodia joacă un rol foarte important în medicină și cosmetică.Are un conținut bogat în vitamine, fosfor, calciu, fier, magneziu. Un singur fruct acoperă 40% din necesarul zilnic de vitamina C a unui adult. Este bogat în vitamina A și E, acid folic. Tot acest conținut îi conferă un puternic efect anti oxidant. Pentru piele efectele sucului de rodie sunt miraculoase. Fructul conține acid elagic care are un rol important în combaterea radicalilor liberi, fiind în același timp un dușman de temut al pistruilor și al petelor produse de arsurile solare.

Untul de Shea mai este cunoscut și sub denumirea de unt de Karite.
Vracii africani au folosit untul de Shea secole la rând pentru a vindeca boli ale pielii și ale scalpului.
Untul de Shea are acțiune de regenerare, ajută pielea să-și recapete suplețea și are acțiune antirid, are efect de menținere a hidratării epidermei, protejează pielea împotriva radiatiilor UV și agresiunilor factorilor de mediu, previne formarea ridurilor, calmează pielea iritată.Prima referire istorică la untul de Shea datează din vremea Cleopatrei, când era adus cu caravanele în Egipt, pentru a fi utilizat în scopuri cosmetice.

Aceste extracte sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri ca ingrediente principale ale produselor cosmetice destinate tenurilor mature.

www.ashima.ro
tel: 021.253.16.90

Niciun comentariu: