miercuri, 17 iunie 2009

Hand Made 100% naturale

Catina alba (Hippophae rhamnoides)

Catina este utilizata de secole in Europa si Asia in scopuri medicinale
Fructele de catina au un continut atat de bogat in vitamine incat pot fi considerate adevarate polivitamine. Contin:
Vitamina C intre 400 si 1500 mg la 100 g fructe, continut superior celui din capsuni, kiwi, portocale, rosii si morcovi. Vitamina C creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii prin stimularea sistemului imun, favorizeaza depunerea calciului in oase, favorizeaza absorbtia fierului din tubul digestiv si stimuleaza formarea de hemoglobina.
Vitamina E: 200 mg%, concentratie superioara celei din germenii de grau, din prumb si soia. Vitamina E are un rol important in procesele de regenerare celulara si actiune antioxidanta.
Carotenoide (alfa si beta caroten) care sunt precursori ai vitaminei A. Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul. Carotenoidele previn actiunile degenerative ale pielii si mucoaselor, contribuie la mentinerea acuitatii vizuale, stimuleaza formarea de anticorpi. Beta carotenul are o marcata activitate antioxidanta si deoarece aceasta interfera cu a vitaminei E se presupune ca impreuna ar avea efect antitumoral.
Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D.
Minerale: calciu fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier.
Acizi grasi esentiali nesaturati (omega 3, omega 6, omega 9). Acizii grasi esentiali sunt substante pe care organismul nu le poate sintetiza si trebuie aduse prin alimentatie. Actioneaza eficient asupra inflamatiilor dermatologice si osteo-articulare si in egala masura, in cazurile de psoriazis si contribuie la schimburile realizate la nivel cutanat şi reglează sistemul imunitar al pielii, fiind folositi in egala masura in tratamente cosmetice. Previne uscarea si imbatranirea fiziologica a pielii si reconstruieste filmul hidrolipidic.
Acid oleic cu rol in scaderea nivelului colesterolului sanguin.
Aminoacizi esentiali - din fructele de catina au fost izolati 18 aminoacizi.
Actiuni asupra pielii
- de regenerare a tesuturilor - prin vitamina E
- antioxidanta si implicit antitumorala prin vitaminele C si E
- cicatrizanta si antiulceroasa prin uleiul gras
- protector impotriva radiatiilor
Datorita efectului protector si regenerant asupra pielii extractele de catina se dovedesc valoroase si pentru industria cosmetica: sunt folosite in compozitia cremelor de protectie impotriva radiatiilor solare si pentru regenerarea pielii.

Lapte de capra

Cercetarile recente au demonstrat ca ingredientii activi din laptele de capra sunt identici cu cei din stratul protector al epidermei umane, calitate ce ii confera o mare biodisponibilitate. De asemenea, este antiinflamator, antibacterian, antialergic si antiimbatranire. Este bogat in aminoacizi, vitamine si minerale. Contine un acid gras, acidul caprilic, care are proprietatea de a reduce PH-ul, protejand astfel pielea de invazia bacteriilor.Este bogat in triptofan, un alt aminoacid esential, care are proprietatea de a elimina tensiunile nervoase si a reduce durerea.
Despre proprietatile laptelui de capra stiau si grecii si romanii si egiptenii. Pentru acestia, laptele de capra era si aliment de baza si tratament pentru piele.
Vitaminele A, E si B6 (riboflavina) confera proprietati puternic antiimbatrinire si regenerative laptelui de capra. Riboflavina, de exemplu, participa activ in procesele metabolice, ajuta la formarea anticorpilor si a celulelor pielii. Fiind cel mai bine tolerat lapte atat in uz extern, dermatologii il recomanda in mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie ca este vorba de eczeme, alergii sau psoriazis.
Si atunci cand soarele devine dusmanul pielii, producand arsuri si crescand riscul de cancer de piele ne putem gandi la laptele de capra ca la un aliat.

www.ashima.ro
Tel:021. 253.16.90

Niciun comentariu: