joi, 16 iulie 2009

DIAREEA CĂLĂTORULUI


Persoanele cu o situaţie financiară echilibrată vor profita din plin de ofertele de vacanţă ale acestui an. Agenţiile de turism propun o gamă din ce în ce mai diversificată de oferte şi posibilităţi atât pe plan naţional cât şi internaţional.
În afara beneficiiilor acestor călătorii trebuie să ne preocupe şi eventualele riscuri la care suntem expuşi odată cu modificările climatice, dietetice sau ca urmare a stresului şi oboselii acumulate pe timpul călătoriei.

Acţiunea acestor factori pot induce apariţia celei mai frecvente afecţiuni cu care se confruntă călătorii DIAREEA CALATORULUI. Însă nu trebuie să uităm că putem contacta oricând agenţi infecţioşi, atât prin transmisie fecal-orală cât şi prin contaminarea apei, iar acest lucru impune o atenţie deosebită mai ales pentru persoanele care prezintă anumite condiţii favorizante declanşării acestei afecţiuni (vârstă mică, hipoclorhidria gastrică prin tratament antiacid, gastrectomie, neoplasm, prezenţa unei boli inflamatorii cronice intestinale -boala Crohn, rectocolita hemoragică, deficite imunitare).

Etiologia infecţioasă a diareei călătorului poate fi reprezentată în principal de E. coli enterotoxigen, urmat de Shigella, apoi Salmonella, Campylobacter jejuni, E. coli nontoxigen, rotavirusuri, paraziţi (Giardia, Entaemoeba histolytică).

Simptomatologia acestei afecţiuni estereprezentată de apariţia scaunelor diareice (peste 3 scaune/zi), a colicilor intestinale însoţite de stare de rău la care se pot adăuga vărsături sau chiar febră. De obicei manifestările se instalează la câteva zile după plecare sau chiar la întoarcerea din voiaj şi pot dura aproximativ 3 zile, cel mult o săptămână.

De aceea conduita preventivă devine o prioritate iar prezenţa unor produse naturale cu scop terapeutic nu trebuie să lipsească din trusa medicală a călătorului.
BIOENT (ELIDOR), cel mai eficient antidiareic şi probiotic natural de pe piaţă îndeplineşte toate atributele esenţiale combaterii şi tratării episoadelor diareice induse nu numai de etiologia infecţioasă cât şi de natura neuro-vegetativă sau habituală.

Pulberea de ghindă din compoziţie asociată cu Lactobacillus Bulgaricus creează produsului valenţe terapeutice importante. Astfel pulberea de ghindă conferă proprietăţi astringente (absorbind bacteriile patogene sau toxinele acestora şi totodată a excesului lichidian intestinal) tonice, antifebrile, antitoxice şi antiseptice asupra florei microbiene iar probioticul Lactobacillus Bulgaricus induce echilibrarea ecosistemului intestinal.
Dozele administrate variază în funcţie de vârsta pacientului: la copiii peste 2 ani recomandăm 1cp/zi maxim 2cp/zi, adolecenţilor sau adulţilor 2-4 cp/zi maxim 6 cp/zi în funcţie de frecvenţa scaunelor diareice.

Dacă prezentaţi senzaţia de greaţă sau chiar vomă recomandăm utilizarea de GHIMBIR şi SALVIE (ELIDOR), un produs cu efect antivomitiv de tip central, fără efecte secundare- în doze de 2-4 cp/zi.
Menţionăm că dacă simptomatologia nu se remite în maxim 24 de ore să vă prezentaţi la cea mai apropiată unitate medicală deoarece poate exista riscul unei boli infecţioase mai grave.

Dr. Sorin Godeanu Laboratoarele Elidor - http://www.elidor.ro/


Niciun comentariu: