miercuri, 9 iulie 2008

Rolul medicinei alternative in tratarea sterilitatii feminine




Sterilitatea la femei se poate instala datorita afectiunilor ovariene sau/si glandelor endocrine (tiroida,pancreas endocrin,suprarenala). Ovarele distrofice anovulatorii sunt mai frecvente in avitaminoze (A, C, E). Alte cauze mai pot fi: tulburarile hipofizare (FSH), diabetul, hipotiroidism, stresul psihic prelungit, efortul fizic epuizant. Tratamentul prin reflexoterapie ajuta la recuperarea functionala a organelor si glandelor afectate.
Tratamentul vizeaza ca zone reflexe:
1.zona reflexa ovariana
2. zona reflexa tiroidiana
3. zona reflexa hipofizara
4. zona reflexa uterina
5. zona reflexa limfatica

Succesiunea sedintelor este de o sedinta la 2 zile (3 pe saptamana) timp de 3 luni.
De asemenea in paralel se prescriu gemoterapice: Rubus idaeus (MG=D) care regleaza axul hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian si infuzie de troscot (Polygonum aviculare) 2-3 cesti pe zi – 18 zile , deosebit de eficienta in sterilitate.
Gemoterapicele cu eficienta considerabila in tratarea sterilitatii feminine sunt: Betula pubescens,Quercus pedunculata,Rosmarinus officinalis,Rubus idaeus,Vaccinium vitis idaea,Viburnum lantana.
Reflexoterapia se poate asocia cu acupunctura daca conduita terapeutica o impune.

M.S. in varsta de 44 ani in urma unei sarcini pierduta la 20 ani nu a mai ramas insarcinata. S-a prezentat in Clinica Medireflex dupa multe incercari nereusite de fertilizare.
Tratamentul urmat a fost de reflexoterapie si acupunctura (2 sedinte reflexoterapie urmate de 2 acupunctura pe saptamana timp de 3 luni reducandu-se la 2 sedinte reflexoterapie pe saptamana timp de 2 luni.) Pacienta a ramas insarcinata si a nascut un baietel de 2900 gr. la 8 luni. Mama, copilul si tatal sunt foarte bine.
Diagnosticul in medicina traditionala chineza a fost: vid de XUE (sange)
Tratament acupunctic: 17V, 43 V, 20 V, 3R, 3 SP, 8F.
Rezultatele in medicina alternativa incep sa fie din ce in ce mai recunoscute, medicina romaneasca imbogatindu-si succesele prin deschiderea perceptiei cognitive
.

Dr.Iuliana Avadanei, M.G-Acupunctura-Homeopatie
Centrul de Sanatate Medireflex
Tel:021.3272061

Niciun comentariu: