vineri, 23 iulie 2010

Jana, apa special conceputa pentru copii


Copiii sunt dinamici, permanent în mişcare, iar organismul lor este delicat. Toate acestea fac apa un element extem de preţios pentru alimentaţia lor. De altfel, ei au mult mai multă nevoie de apă decât adulţii. Corpul lor conţine 90% din acest element vital, în perioada fetală şi 75% apă în perioada de alăptare. Un copil în prima lună de viaţă, consumă cam 200 ml pentru fiecare kg din greutatea lui, pe zi. Această cantitate poate varia în funcţie de gradul său de dezvoltare. La copiii de 1 an, cantitatea de apă scade la 100 ml/kg, pe zi.

Astfel, să îţi obişnuieşti copilul să bea apă este un obicei foarte sănătos. De multe ori constatăm că cei mici ajung să înlocuiască apa cu sucurile, lucru care poate duce atât la afecţiuni ale stomacului cât şi la obezitate. Tot la fel de periculoasă este şi deshidratarea. Cei mici sunt cei mai sensibili la afecţiunile provocate de pierderea apei din organism, deoarece propriile mecanisme de protecţie nu sunt pe deplin dezvoltate.

Importantă este şi calitatea apei pe care o utilizezi în alimentaţia micuţului tău. Nu mai este nevoie să te întrebi dacă apa pe care o dai copilului tău este curată sau să recurgi la o serie de eforturi suplimentare pentru a te asiugra că nu îi dăunează (cum ar fi fierberea). Apa Jana Baby este cea mai bună alegere graţie compoziţiei de electroliţi şi minerale naturale. Astfel specialişti europeni din instituţii de control al calităţii au atestat puritatea impecabilă a acesteia şi au recomandat-o pentru a fi utilizată în alimentaţia nou-născuţilor. Inclusiv ambalajul de 0,25 şi 1 l este special conceput pentru copii.

Niciun comentariu: