joi, 22 iulie 2010

Daiichi Sankyo

21 iulie 2010, Tokyo, Japonia şi Gurgaon, India - Daiichi Sankyo Company Limited ("Daiichi Sankyo") și Ranbaxy Laboratories Limited ("Ranbaxy") a anunţat astăzi planurile de a utiliza prezenţa Ranbaxy în România şi Africa de Sud pentru a comercializa Tavanic® (levofloxacin ), agent antibacterian sintetic, descoperit iniţial de către Daiichi Sankyo.

Daiichi Sankyo a intrat într-un acord cu Sanofi-Aventis, în 1993, privind licenţa pentru fabricarea şi comercializarea de levofloxacin acoperind zone precum: Europa, Africa, Orientul Mijlociu, America de Sud şi o parte din Asia. Începând din acel moment, Sanofi-Aventis a lansat produsul în mai mult de 90 de ţări sub denumirea comercială Tavanic. La începutul acestui an, Daiichi Sankyo şi Sanofi-Aventis, în calitate de parteneri, au fost de acord să transfere drepturile de comercializare a Tavanic în România şi Africa de Sud de la Sanofi-Aventis către Ranbaxy. Este preconizat ca transferul să intre în vigoare în august 2010 pentru România, iar în ianuarie 2012 pentru Africa de Sud. Având în vedere relaţia lor de lungă durată, partenerii au convenit că Sanofi-Aventis va continua fabricarea de produse finite Tavanic pentru aceste ţări.

Comercializarea Tavanic de către Sanofi-Aventis rămâne neschimbată în celelalte piețe.

"Suntem încântaţi să anunţăm o nouă dezvoltare sinergică a afacerilor creată prin colaborarea noastră cu Ranbaxy" - a declarat Joji Nakayama, Presedinte & CEO al Daiichi Sankyo.

"Suntem hotărâţi să utilizăm pe deplin potenţialul modelului nostru de afaceri Hybrid Business Model (Modelul Hibrid de Afaceri) şi vom continua să explorăm noi colaborări cu Ranbaxy."

Referindu-se la eveniment, Atul Sobti, CEO şi Director General al Ranbaxy, a declarat, "Ranbaxy are o poziţie și prezenţă semnificativă în România şi Africa de Sud. Ca parte a angajamentului nostru de a furniza o valoare sporită prin intermediul modelului hibrid de afaceri, suntem încânti să oferim Tavanic, un produs inovator al Daiichi Sankyo, în aceste pieţe. Acest lucru va permite, deasemenea, o mai bună poziţionare pe piaţa farmaceutică în general."

Levofloxacin este un agent antibacterian sintetic aparţinând din clasa fluorochinolone, care este utilizat pentru a trata o gamă largă de infecţii. Iniţial descoperit de Daiichi Sankyo, levofloxacin a fost lansat în Japonia în 1993 sub numele de marcă Cravit®. Levofloxacin este disponibil în prezent în mai mult de 120 de ţări din întreaga lume prin intermediul acordării de licenţe către parteneri de prestigiu, precum Johnson&Johnson, Sanofi-Aventis şi GlaxoSmithKline.

Niciun comentariu: