miercuri, 31 martie 2010

EXPO DIABET 2010


Controale medicale generale, conferinţe pe teme de nutriţie şi diabet, produse alimentare pentru diete sănătoase, la a 4-a ediţie a Târgului de Diabet şi Nutriţie
Cea de-a 4-a ediţie a Târgului de Diabet şi Nutriţie - EXPO DIABET 2010 - îşi deschide porţile, în Capitală, pe 24 şi 25 aprilie 2010, cu începere de la orele 10:00, la Palatul Naţional al Copiilor (Bulevardul Tineretului nr. 8-10).

EXPO DIABET 2010 se adresează atat bolnavilor de diabet şi familiilor acestora, celor care au probleme de nutriţie, dar şi persoanelor care, indiferent de vârstă, vor să se menţină sănătoase.

Vizitatorii EXPO DIABET 2010 vor avea posibilitatea să-şi măsoare, gratuit, glicemia şi tensiunea, sub supravegherea medicilor specialişti şi să viziteze cele peste 20 de standuri cu produse sau servicii specifice, care sa prevină apariţia diabetului sau să–l controleze corect când acesta deja s-a instalat.

Cei interesaţi pot găsi şi încerca gratuit, la EXPO DIABET, noutăţile din sfera aparatelor de măsurare a glicemiei. Acestea pot fi testate atât de către diabetici cât şi de către persoanele care consideră că prezintă riscul de a face diabet, din cauza regimului alimentar, stresului la care se supun zilnic sau antecedentelor pe linie ereditară.
La Expo Diabet 2010 se vor aduce în atenţia publicului pompe de insulină şi glucometre de ultimă generaţie, care au fost concepute să uşureze controlul glicemiei de care un diabetic trebuie să se ocupe nonstop.

Din cadrul expoziţiei nu vor lipsi demonstraţiile de gătit mâncăruri gustoase din care să nu lipsească elementele necesare unei diete sănătoase, necesare pentru persoanele supraponderale sau pentru cele cu diabet.

La standurile expoziţiei vizitatorii pot găsi şi degusta produse alimentare „bio”, din ingrediente naturale, fără coloranţi, conservanţi sau stabilizatori de aromă.

Pe parcursul evenimentului, bunicii şi părinţii îi vor putea lăsa pe cei mici la „Colţul Copiilor”, un spaţiu special amenajat pentru prichindei şi unde aceştia vor avea parte de numeroase surprize.

Conferinţele EXPO DIABET 2010
Târgul de Diabet şi Nutriţie îşi propune, de asemenea, creşterea gradului de informare cu privire la riscurile la care este expus organismul diabeticului (arterita, tulburări de vedere, boli cardiovasculare, etc.). Vizitatorii vor primi materiale informaţionale (broşuri, pliante) cu date despre diabet şi complicaţiile sale şi vor putea participa la o serie de conferinţe pe teme de diabet şi nutriţie, susţinute de specialişti în medicină alopată. Conferinţele Expo Diabet se vor desfăşura la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor, concomitent cu expoziţia.
Ele vor acoperi o paletă largă de tematici precum: importanţa grăsimilor în alimentaţie, importanţa sportului în diabet şi boli de nutriţie sau antioxidanţii în nutriţia pacientului cu diabet zaharat. Din programul conferinţelor nu vor lipsi tematici legate de diabetul la copii şi adolescenţi.

Intrarea la EXPO DIABET 2010 este gratuită, iar programul de vizitare a târgului pe parcursul celor două zile (24 şi 25 aprilie) este 10.00 - 18.00.
Mai multe informaţii se pot găsi pe: www.expodiabet.ro

Niciun comentariu: