vineri, 11 septembrie 2009

Natura ne ajută în prevenirea nevrozelor

Nevrozele sunt tulburări provocate, în special, de stres. Acumularea şi menţinerea de durată a emoţiilor negative poate suprasolicita sistemul nervos încât acesta să cedeze.
Ceaiurile produse de compania Hofigal utilizate în asemenea tipuri de afecţiuni sunt realizate exclusiv din plante medicinale şi aromatice atent cultivate şi sunt 100% naturale.
O schemă de tratament cu produse naturale în cazul acestui tip de afecţiune cuprinde: ceai de păducel, sunătoare, tei , muşeţel, valeriană (capsule), passiflora (capsule), Coenzima Q10 în ulei de cătină, Ulei de peşte Omega 3 (capsule), L-carnitin, Ulei de cătină (capsule).
- Ceaiul de păducel conţine pulbere din frunze şi flori de păducel şi este utilizat ca adjuvant fitoterapeutic pentru proprietăţile cardiotonice, de îmbunătăţire a circulaţiei sanguine la nivelul arterelor coronare, de înlăturare a tulburărilor coronariene subiective având ca rezultat reglarea şi normalizarea activităţii inimii.
- Ceaiul de sunătoare conţine pulbere obţinută din partea aeriană înflorită de sunătoare şi este utilizat în alimentaţie ca supliment nutritiv, având proprietăţi de protejare a celulei hepatice, acţiune coleretic-colagogă, antispastică, antiseptică, astringentă, antidiareică, cicatrizantă.
- Ceaiul de tei conţine pulbere din flori de tei şi este utilizat ca supliment alimentar pentru conţinutul bogat în flavonozide, care derivă de la quercetol şi kaemferol, mucilagii, taninuri galice şi catehice (acid protocatehic şi elagic) etc., având acţiune calmantă, expectorantă, sedativă, emolientă, spasmolitică, diuretică, uşor antiinflamatoare, antipiretică, diaforetică.
- Ceaiul de muşeţel conţine pulbere din capitulele florale de muşeţel şi este utilizat cu bune rezultate ca adjuvant pentru revigorarea organismului după infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în inflamaţii buco-faringiene, stări inflamatorii, acute sau cronice ale mucoasei gastrice şi urinare, în tulburări dispeptice , menstre dureroase, afecţiuni ale pielii.
- Valeriana (capsule) conţine pulbere din rădăcină de valeriană. Este destinată suplimentării dietei prin asigurarea aportului de nutrienţi şi substanţe bioactive necesar şi adecvat regimului alimentar, în principal pentru proprietăţile şi acţiunea sedativă în stări de hiperexcitabilitate nervoasă şi anxietate.
- Passiflora (capsule) conţine pulbere de passiflora. Este un supliment alimentar cu proprietăţi sedative. Unele studii arată că, spre deosebire de substanţele de sinteză cu acţiune sedativă, Passiflora favorizează inducerea unui somn normal, odihnitor, iar la trezire nu se constată o stare de somnolenţă.
- Coenzima Q10 forte şi forte plus (capsule) conţine coenzima Q10, ulei de cătină (Hippophae oleum), lecitină. Este un produs destinat suplimentării dietei, având efecte benefice datorate proprietăţilor antioxidante: efect de încetinire a procesului de îmbătrânire a organismului, efect de creştere a contractilităţii miocardului şi a muşchilor striaţi, antiaritmic, efect de creştere a rezistenţei la efort.
- Uleiul de cătină (capsule), obţinut din fructe de cătină (Hippophae oleum), conţine principii active extrase printr-un procedeu original şi lecitină, constituind un concentrat alimentar natural . Este un tonifiant general, antianemic, vitaminizant, imunostimulator.
- Uleiul de peşte Omega 3 şi Omega 6 conţine ulei de sardină şi cod, cu un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali (Omega 3: EPA - acid eicosapentanoic, DHA - acid ocosahexanoic). Este un supliment alimentar uşor resorbabil, cu un conţinut bogat în acizi graşi esenţiali şi vitamine.
- L-carnitin complex conţine L-Carnitin (sub formă de tartrat), Coenzima Q10, ulei de cătină, extract de zmeur, extract uscat de cătină. Este un supliment alimentar cu compoziţie complexă în care se combină armonios proprietăţile de activare metabolică şi stimulare energetică ale L-Carnitinei şi Coenzimei Q10 cu aportul de vitamine, flavonoizi şi microelemente prezente în extractele de cătină, şi zmeur. Natura, ca de obicei, are răspuns la toate.

Dr. Clara Patrugan,
Medic de familie cu competenţă în apifitoterapie,

Drd. chim. Raiciu Anca Daniela,
Director Marketing,

HOFIGAL EXPORT-IMPORT S.A.

Niciun comentariu: