vineri, 11 septembrie 2009

Îngrijirea pielii şi a părului cu ajutorul produselor naturale

Pielea este organul cu cea mai mare întindere, este un organ vital, fiind prima barieră a organismului care reacţionează cu factorii externi. Pielea este cel mai expus organ la procesul de îmbătrânire, la acţiunea factorilor din mediul înconjurător şi este prima care suportă consecinţele comportamentului nostru.
Sănătatea pielii poate fi afectată de mulţi factori, printre care ereditatea, vârsta, clima, poluarea, dieta, nivelul de stres şi fluctuaţiile hormonale. Nutriţia este baza pentru o bună sănătate a întregului organism, inclusiv a pielii şi părului.
Un regim alimentar echilibrat şi sănătos, alcătuit din legume şi fructe, este important pentru sănătatea pielii şi a părului, dar nici cele mai hrănitoare alimente nu reuşesc să îmbunătăţească aspectul pielii şi al părului, dacă organismul nu este apt să utilizeze substanţele nutritive. Tractul gastrointestinal trebuie să aibă un sistem enzimatic destul de eficient pentru digestia optimă şi absorbţia la nivel celular a substanţelor nutritive din alimentaţie. De aceea, este important ca orice dietă sănătoasă să fie suplimentată cu produse naturale care conţin enzime (Redigest, Fiamarant, Protein-Forţă, Cătinofort).
Multe studii au arătat importanţa administrării suplimentelor alimentare pe bază de acizi graşi esenţiali (Uleiul de peşte Omega 3 + Omega 6), denumite grăsimi benefice, care se regăsesc în toate celulele, constituind principala sursă de energie. Dieta trebuie să conţină o cantitate suficientă de substanţe cu potenţial antioxidant (acestea neutralizează acţiunea distructivă a radicalilor liberi, ajutând la încetinirea procesului de îmbătrânire celulară). Fructele şi legumele proaspete reprezintă o sursă de antioxidanţi naturali.
Suplimentul alimentar Complet Hofigal antioxidant are rol antioxidant, tonifiant şi vitaminizant pentru organism în perioadele de suprasolicitare psihică şi intelectuală a organismului. În cazul unui păr cu probleme trebuie să ne gândim şi la deficienţele nutriţionale. De exemplu, un păr subţire şi uscat arată că în organism există carenţe de acizi graşi nesaturaţi, în timp ce mătreaţa atrage atenţia asupra unei lipse de vitamina A. Pentru stoparea căderii părului recomandăm utilizarea Săpunului moale vegetal, apoi aplicarea soluţiei Chelstop, care stimulează revitalizarea rădăcinii firului de păr. Utilizarea topică a acestor soluţii trebuie suplimentată prin administrarea de produse bogate în principii bioactive (complexul de vitamine B) şi minerale (fier, seleniu, zinc) necesare creşterii unui păr sănătos şi plin de vitalitate, (Se-Spirulin, Hofimun, Spirulina cu extract total de cătină).


Drd. chim. Anca Daniela Raiciu,
Director Marketing
HOFIGAL EXPORT-IMPORT S.A.

Dr. Iulia Hobeanu-Burghiu

Niciun comentariu: