joi, 5 februarie 2009

Sa întelegem retetele corpului uman


Cu totii stim, sau ar trebui sa stim, cat de importante sunt vitaminele si mineralele pentru organismul uman.
Ni se spune adesea ca trebuie sa avem o dieta echilibrata. Este corect, deoarece în felul acesta ne putem asigura necesarul zilnic de vitamine, minerale precum si de proteine, glucide, lipide pentru ca organismul sa functioneze optim. Corpul uman, ca un desavarsit gastronom, respecta anumite retete dintr-o carte de bucate, pe care oamenii înca încearca sa o înteleaga.
Va prezentam trei retete simple de sandwich pe care organismul nostru le prepara zilnic.
Prima ar fi hemoglobina – fier - oxigen. Reteta este simpla, dar calitatea produsului depinde în mod esential de respectarea proportiilor ingredientelor. De aceea, este bine sa ajutam gastronomul, furnizandu-i printr-o alimentatie echilibrata aceste ingrediente. Scaderea sau lipsa oricaruia din ele poate duce la stari de ameteala si lipsa de concentrare, cu afectarea progresiva a activitatilor zilnice. Persoanele cele mai afectate de nerespectarea intocmai a retetei de mai sus sunt femeile gravide si elevii.
A doua combinatie pe care corpul uman trebuie sa o respecte întocmai este vitamina B12 – acid folic – eritrocit. Ca si în reteta anterioara, trebuie respectate proportiile cu strictete. Deoarece organismul nu poate produce vitamina B12 este necesar sa fie ajutat furnizandu-i necesarul din alimentatie.
Ultima combinatie este vitamina B12 – ADN – mielina. Acest produs este absolut necesar sistemului nervos deoarece mielina asemeni sangelui în vasele sanguine transporta informatiile în sistemul nervos.
În articolul urmator, vom merge împreuna la cumparaturi în cautarea ingredientelor naturale, sanatoase si cu un aport de vitamine si minerale cu care vom ajuta gastronomul în prepararea retetelor de mai sus.

Dr. Cristina Ghenea
Medic sef laborator
CENTRUL MEDICAL BIO TERRA MED
Str. Pictor Ion Negulici, nr. 27, Sector 1, Bucuresti
Tel.:021/315.15.93; 021/315.15.96
Mobil:0723.341.001

Niciun comentariu: