Intolerantele alimentare sau alergiile cronice fac subiectul ecologiei clinice si pentru marea majoritate a oamenilor sunt total necunoscute. Adoptand metoda ecologiei clinice s-au rezolvat cu succes o listamultiplade patologii cauzate de intoleranta alimentara.
Pe langacele mai obisnuite alergii cum ar fi astmul, conjuctivitele, eczemele, urticariile, rinitele s-au vazut rezultate pozitive si in cadrul urmatoarelor boli: nevroze, depresii, halucinatii, unele forme de schizofrenie, dureri de cap (migrene, nevralgii), convulsii, boli mentale, epilepsie, hipertensiune, tahicardie, spasme, anghinapectorala, obezitate, boli metabolice, ulcer duodenal, colita, Maladia Chron, constipatie, diaree, insuficientarenala, cistitacronica, gonoree, sterilitate, amenoree, dismenoree, hipo si hipertiroidism, artrita, artroza, scleroza, urticarie, dermatita, afta, dureri musculare, acnee, psoriazis.
Bineinteles procentajul de recuperare este diferit si depinde de patologii.
Eficienta a fost sustinuta de rezultatele clinice obtinute prin evitarea mancarurilor considerate pozitive pe o durata de 60 de zile - in medie.
Datorita studiului statistic intreprins pe baza rezultatelor au fost demonstrate lucruri interesante cu privire la frecventa rezultatelor pozitive la anumite alimente pentru pacientii care prezinta patologii similare.
Rezultatele finale pot fi descrise dupa cum urmeaza:
BOLI ENDOCRINE - Rezultate bune cu un procent de remisie de 50%.
BOLI CARDIOVASCULARE - Rezultate bune cu un procentaj de remisie de 60%.
MALADIA CROHN - Rezultate excelente cu un procentaj de remisie de aproximativ 85%.
SINDROM ALERGIC- Rezultate bune cu un procentaj de remisie de 55%.
SINDROMUL OBOSELII CRONICE - Rezultate excelente cu un procentaj de remisie de 70%.
ATACURI DE PANICA- Rezultate excelente cu un procentaj de remisie de 70%.
BOLI INTESTINALE - Rezultate excelente cu un procent de remisie de 80%.
Pacientilor care au fost testati pozitiv la una sau mai multe substante li s-a sugerat sa elimine complet mancarea din dieta lor pe o perioada de timp variabila, in functie de gradul lor de reactie. Scopul este detoxifierea corpului uman si permiterea celulelor albe sa isi” piarda memoria” cu privire la acel aliment care este toxic pentru organismul pacientului.
Pacientului i se sugereaza de asemenea sa mai elimine si mancarurile din aceiasi gama biologica sau cele care contin substante similare, pentru a evita fenomenul de reactie adversa.
Fenomenele de intoleranta alimentaranu sunt ireversibile: de obicei dupa o perioada de abstinenta, mancarurile pot fi reintroduse in dieta, gradual, nefiind permisa consumarea lor zilnica, deoarece aceasta ar putea cauza o noua acumulare de toxine in organism.
Slabire si intoleranta alimentara
In cazul in care o persoana urmeaza o dieta propusa de un specialist si totusi nu pierde in greutate sau pierde lent atunci este dovedit cade vina este intoleranta alimentara.
Acest lucru este logic daca ne gandim ca alimente care nu ingrasa (fructe, legume, ton, carne pui) nu se metabolizeaza corect in organism si ca urmare il blocheaza.
Testul de intoleranta alimentarane arata care alimente trebuie evitate pe o anumita perioada de timp (de obicei 2-3 luni) si ca urmare omul sa slabeasca avand rezultate pozitive chiar din primele saptamani.
Intoleranta alimentara este o reacţie cronica a organismului la alimentele pe care le consumam des-zilnic (ex. paine, lapte, ulei, roşii, carne, cafea etc)
Deranjul pe care alimentele il au asupra organismului nu apare imediat (ca la alergii) ci poate aparea si după 3 zile sau mai mult. In realitate, reactia este tot timpul datorita faptului ca anumite alimente pe care organismul nostru nu le tolereaza sunt consumate zilnic.
Datorita intolerantei alimentare pot aparea simptome sau boli diverse.
Pentru mai multe detalii puteti contacta Sivel Scientific, tel: 021. 322 90 73, Alina Croitor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
daca ma gandesc bine cred ca aveti dreptate! eu am mancat pe stomacul gol fructe (asa se vorbeste ca e bine sa le consumi) o perioada mare de timp dar ma balonam tare si aveam flatulenta toata ziua nestiind de ce.Intr-o zi cand nu am mai mancat fructe am observat ca problemele mele au disparut pt acea zi.In zilele urmatoare nu am mai mancat fructe pe stomacul gol ci dupa 1-2 ore dupa micul dejun Ma simt bine acum.E mai bine sa le scot de tot din alimentatie sau nu?Cauza ar fi intoleranta la fructoza? multumesc1
Intoleranta la mancaruri nu poate disparea. Aceasta nu poate fi nicidecum controlata de psihicul omlui, ea este " un fix " ( nicidecum o boala ) al stomacului.
Powered By_The_Way
Trimiteți un comentariu