marți, 5 ianuarie 2010

Crema de corp cu unt de Shea


De mai bine de un an, Romania se regaseste pe harta de distributie a produselor naturale austriece Styx, prin STYX Naturcosmetic SRL. Brand international puternic, cunoscut in peste 40 de tari de pe cinci continente, STYX a cucerit o buna parte din piata cosmeticelor naturale, prin calitatea produselor sale.

Compania STYX inregistreaza acum un nou succes: revista germană Ökotest a facut un test de evaluare a produselor de ingrijire corporala cu unt vegetal, de la 25 de fabricanti.Crema corporala cu Unt de Shea de la STYX NATURCOSMETIC a obtinut calificativul de FOARTE BINE.

Se demonstreaza inca o data calitatea produselor STYX ce contin ingredienti de origine naturala. Materia prima de origine vegetala este certificata bio de Institutul LACON.Istoricul untului de shea Untul de Shea este extras din nucile arborelui de shea (cunoscut si ca arborele Karité sau copacul tineretii) ce creste in savana din zona Sudanului, în zona tropicală a Africii cuprinsa între Senegal şi Uganda.

Nucile - fructele copacului ce sunt considerate ca fructe de padure, contin miezul/semintele numite si Karite. Acestea sunt mari cam de 4 cm, au un continut de aproximativ 50% grăsimi recunoscute atat ca o sursă majoră de grăsimi comestibile cat şi ca o binefacere pentru piele.

Obtinerea untului de shea

Untul de shea provenit din miezul karite se mai numeste si unt Galam sau unt Karité.
Metoda tradiţională de obtinere consta in spalarea si fierberea semintelor in apa. Se separa astfel deasupra apei un strat plutitor de grasime, adica untul de shea.
Untul de shea se topeste la temperatura de 22 - 24 ° C, are culoare galben deschis si un miros puternic de pamint, ciocolata, nuci si unt.

Untul de Shea rezista in stare pura până la 4 ani, chiar şi în conditiile caldurilor tropicale.
Cea mai mare parte din compozitia sa consta in componente nesaponificabile (trigliceride, acid oleic, alcool triterpenic, vitamina E, beta-caroten, alantoina), in proporţie de 8-11%. Pentru comparaţie, aceste substante se gasesc in proportie de 6% in ulei de avocado, 1,5% in ulei de susan, 1,2% in ulei de măsline).

Untul de Shea conţine în principal acizi grasi nesaturati cu lant lung, cu principalele componente: acid oleic (40-55%), acid stearic (35-45%), acid linolenic (3-8 %) si acid palmitic (3-7%).

Substantele continute in untul de shea sunt foarte valoroase in cosmetica naturala. Ele stimuleaza regenerarea celulelor si hidratarea tesuturilor si de aceea sunt recomandate ingrijirii pelii mature, uscate.

Crema cu unt de Shea este ideala nu numai iarna, dar si in sezonul cald, in timpul bailor de soare.

Ce ar trebui să ştiti!
Untul de Shea este disponibil sub forma "rafinata" (distilată) sau „nerafinata” (netratata).
In stare nerafinata, unt de Shea este produs fără utilizarea de aditivi chimici, adica prin metoda traditionala.
Nucile de shea sunt culese şi stocate pana cand ajung la maturitatea optima. Apoi sunt ştampilate.
Cantitatea astfel obtinuta este incalzita pana la 50-60° Celsius. Untul de Shea devine lichid si poate fi extras din coaja. Prin răcire se obtine untul de shea nerafinat, o masa de culoare alb-gălbui, cu un miros fin de grasime.

Aceasta extracţie blânda protejaza substantele vindecatoare şi de îngrijire a pielii. Contrastand cu aceasta metoda, în producţia de unt de shea rafinat, nucile sunt colectate masiv prin lovituri, sunt transportate la fabrica si procesate prin rafinare la temperaturi de aproximativ 150°C.

Metoda de extracţie – prin rafinare sau nerafinare - este un element esenţial in determinarea calităţii untului de Shea. STYX NATURCOSMETIC foloseste in procesul de productie numai unt de Shea nerafinat.

In plus, produsul finit este ambalat in cutii de 200ml ce determina un raport calitate pret foarte bun.
www.shop.styx.ro

Un comentariu:

justme spunea...

untul de shea este pur si simplu fantastic! pentru ten, vergeturi, riduri, maini inrosite, tot! :)
eu il ador, recunosc :)