joi, 12 martie 2009

Apa inseamna viata

Apa de mare este inzestrata cu o varietate de bioelemente. Aceste „minerale”sunt constituenti ai tesuturilor şi fluidelor organismului uman, având roluri esentiale in procesele fiziologice.
Cele mai importante bioelemente care fac parte din compozitia apei de mare sunt:
· Sodiul favorizeaza reglarea volumului fluidelor din organism, mentinerea echilibrului hidroelectrolitic şi acido-bazic, in asociere cu ionii de clor şi de potasiu, intarind rezistenta imunitara, in special prin aplicarea la nivelul mucoasei nazale.
· Magneziul contribuie la reglarea ciclului respirator la nivel nazal (alternanta respiratiei intre cele doua fose nazale), creşte rezistenta osoasa şi musculara, inlatura stresul;
· Calciul este componentul principal al masei osoase, favorizeaza contractiile musculare, stimuleaza circulatia;
· Cuprul favorizeaza sinteza hemoglobinei şi, alaturi de ionii de mangan, are rol protector in afectiunile respiratorii repetitive alergice sau infectioase;
· Sulful stimuleaza regenerarea celulelor imunitare ale barierei respiratorii şi cutanate, contribuind la inlaturarea procesului inflamator in special la nivelul cailor respiratorii superioare.
Din asocierea acestor bioelemente rezulta proprietatile terapeutice ale apei de mare.
In ultimul timp, s-a acordat o atentie deosebita administrarii apei de mare ca protector al cailor respiratorii, atât la copii, cât şi la adulti.
Se ştie ca mucoasa cailor aeriene superioare are un rol fiziologic esential in umidifierea şi purificarea aerului inspirat. Aceasta trebuie deci mentinuta intacta, pentru a bloca proliferarea germenilor şi dezvoltarea procesului inflamator la acest nivel. Se recomanda astfel lavajul nazal cu apa de mare atât pentru igiena nazala zilnica, cât şi ca tratament adjuvant al infectiilor din sfera ORL. In acest caz, apa de mare actioneaza ca un veritabil catalizator al proceselor fiziologice de aparare a cailor respiratorii impotriva atacului microbilor, factorilor poluanti sau alergenilor din mediul exterior.

Sodimed

Niciun comentariu: