miercuri, 19 noiembrie 2008

O nouă analiză - Hair Metabolic System

Ritmul de viaţă alert, nivelul ridicat de stres şi poluarea sunt probleme cu care se confruntă majoritatea locuitorilor din zonele urbane. La acestea se adaugă şi lipsa de timp pentru o alimentare corectă şi sărăcirea alimentelor în substanţe nutritive. Toate aceste probleme stau la baza dezechilibrelor care scad randamentul şi capacitatea de muncă individuală şi care, necorectate, în timp pot duce la apariţia bolilor.

La mijlocul anilor ’70 ai secolului trecut, cercetătorii americani au pus la punct un test, bazat pe analizarea principalelor substanţe minerale din compoziţia organismului şi realizat pe firul de păr, care a fost rapid adoptat de FOOD & DRUGS ADMINISTRATION ca test-standard pentru evaluarea încărcării cu minerale toxice (mercur, plumb, arsenic).

Datorită multitudinii de informaţii care rezultă din analizarea nivelurilor medii ale mineralelor şi a raporturilor dintre acestea în firul de păr, putem considera această analiză ca fiind un test cu rol de screening, capabil să identifice tendinţa spre dezechilibre funcţionale şi organice majore ale unui individ. Aceste dezechilibre pot fi corectate foarte uşor prin adoptarea unei alimentaţii specifice nevoilor organismului în momentul respectiv şi prin adăugarea unor suplimente alimentare special concepute şi care ţin cont de particularitatea individului.

Aşa cum era şi firesc, lucrurile nu s-au oprit aici. Cercetători din Italia, preluând standardele analizei firului de păr şi adăugând la corecţia nutriţională şi caracteristicile individuale legate de apartenenţa la grupul sangvin AB0, au obţinut un nou instrument de screening,

Hair Metabolic System – H.M.S.

Ce este Analiza Minerală Tisulară a firului de păr?
Este o analiză de laborator care, prin analizarea spectro-fotometrică în emisie de plasmă a unei cantităţi modeste de fire de păr (circa 500 miligrame) tăiate din zona occipitală şi lateroparietală, cu o lungime de circa 2-3 cm de la baza pielii, este capabilă să evalueze exact şi simultan principalele niveluri şi raporturi între mineralele nutritive, adiţionale şi toxice intracelulare prezente în organism.

Grupul Sangvin AB0
Cunoaşterea apartenenţei la grupul sangvin din sistemul AB0 al subiectului respectiv permite, pe lângă personalizarea cu mai multă precizie, şi sugestii dietetico-nutriţionale, precum şi modularea anumitor caracteristici constituţionale ale grupului sangvin de care aparţine.

De ce părul şi sistemul de grup sangvin AB0?
Părul nu este un ţesut mort. El beneficiază de un schimb foarte lent cu sângele şi se comportă, pentru o anume perioadă, ca un registru al metabolismului intracelular, acumulând, pe măsură ce creşte, produsele metabolice la care este expus, inclusiv mineralele.
Sistemul de grup sangvin AB0 este determinat genetic şi are caracteristici constituţionale particulare pentru fiecare grup, fapt demonstrat fără echivoc de cercetătorul american Peter J. D’Adamo, în ceea ce priveşte aspectul metabolico-psihico-structural.
Rezultatele obţinute prin Analiza Minerală Tisulară reflectă condiţiile actuale, fiind raportate la condiţiile bazale ale sistemului de grup sangvin AB0 pentru subiectul respectiv.

Concluzii
Unică în sistemul sanitar mondial, Metoda H.M.S. permite respectarea unor recomandări dietetico-nutriţionale în funcţie de Individualitatea Biochimică şi Genetică a subiectului care este supus acestui test.

H.M.S., o metodă de screening metabolic, este la ora actuală un test predictiv şi preventiv de o fiabilitate maximă, neinvaziv şi cu o execuţie rapidă.


Dr. Răsvan Constantinescu
Ditaro International
info@ditaro.com
021.315.30.50

Niciun comentariu: