miercuri, 19 noiembrie 2008

Medicina modernă câştigă teren în faţa “calculaţiilor astrologice”

Rămase chipurile din vremea dacilor, calculaţiile şi interpretările astrologice şi-au pierdut astăzi mult din audienţa din alţi ani. Pe măsura creşterii accesului la informaţie, acum când medicina face progrese tot mai vizibile şi când se derulează atâtea programe naţionale de sănătate tot mai ferme, mai bine finanţate şi mai bine organizate şi mediatizate, cine să mai creadă în asemenea ghicitori în stele, atoatecunoscători şi vindecători, farsori şi şarlatani, veniţi în special din Est-ul plin de miracole, de bioenergie, propovăduitori ai pseudoştiinţei?
Anunţurile (din ce în ce mai rare) ale unor asemenea servicii probabil că nu sunt puse sub incidenţa penală în categoria escrocheriilor, fiind considerate mai degrabă hilare prin anacronismul şi diletantismul în care acestea sună, vă cităm un scurt fragment :

“Astrolog cu o vastă experienţă vă stau la dispoziţie pentru întocmirea hărţii dvs: natală (?!), medicală, financiară, previzională, intoarcerea roţii, harta firmei dv. Orice informaţie importantă, orice lecţie în viaţă, decifrări şi lecţii de astrologie.”, adică orice este nevoie se găseşte la ei (nota. Red.).
Apelarea la aceşti extratereştri este un mod de distracţie de care lumea s-a cam plictisit, chiar şi cei care nu au ce face cu banii, listaţi în sus-menţionatul anunţ: “vedete si artisti, afaceristi din Bucuresti si din tara, persoane din domeniul medical, firme si persoane din clase sociale diferite, incluiv stabilite in afara tarii: Usa, Spania, Grecia sau Germania si chiar persoane din top 300” (e tare!).
Dovada scăderii interesului o constituie reducerile la tarifele pentru astfel de servicii:
“Pentru a veni în spijinul tuturor am lansat în perioada 18 aug - 18 septembrie un program de reduceri, 50 ron pentru oricare astrogramă comandată” (am ieşit din promoţie...).

Iată o altă mostră de subcultură şi anacronism care reiese din anunţ: “metoda de descifrare a tainelor vieţii omului pe pământ, adusa la pragul de stiinţă, a interesat de-a lungul timpului regi, conducători, presedinţi şi impăraţi...”.
Dar dacă vă spun că la aceste şedinţe de misticism merg şi distrează chiar unii medici cu titluri mari?

Niciun comentariu: