luni, 25 august 2008

Tulburarile digestive acute



Tulburarile digestive acute sunt situate pe locul II dupa bolile respiratorii curente. Industria turismului a impins granitele traseelor spre zone exotice mai putin explorate si mai putin evoluate din punctual de vedere al igienei si sigurantei alimentare.
Aparitia unor tulburari digestive in aceste conditii nu ne surprinde solutia terapeutica trebuie sa o avem la indemana pentru ca boala nu asteapta.
Si in tarile dezvoltate (Elvetia) o persoana din doua odata pe an are tulburari de transit hiperkinetic.

Etiologia acestor sindroame diareice acute este predominant de tip infectios. Este evident ca un organism sanatos contrabalanseaza rapid pierderile hidroelectrolitice pe cand cei cu patologie incarcata(hepatopatii, cardiopatii) pun probleme de abord terapeutic. Evaluarea fiecarui caz in parte trebuie facuta atent raportandu-ne la gradul de afectare anatomo-clinic.
Tratamentul imediat in tulburari digestive este necesar pentru a preintampina deshidratarea cu dizelecrolitemie. Este momentul sa ne reamintim importanta ionilor de K si Ca in contractia cardiaca. Protocolul nostru in boala diareica acuta este relativ simplu: BIOENT (Elidor) 3-8 cpr/zi, ESTIVALPLANT PLUS 3-6 cpr/zi, SPASMOLIN 3-6 cpr/zi.

Sub tratament simptomatologia zgomotoasa se atenueaza pana la disparitie. Nu s-au observat efecte secundare la administrarea de BIOENT, ESTIVALPLANT PLUS.
Rehidratarea pacientului ca si refacerea capitalului electrolitic reprezinta o prioritate.
Boala diareica cronica se poate produce prin mecanisme multiple, prin malabsorbtie, leziuni parietale intestinale sau prin hiperactivitate peristaltica.
Identificarea cauzei este importanta pentru un tratament eficient. In diareea cronica noi am administrat BIOENT (Elidor) 3-8 cpr/zi , BIODIGEST (Elidor) 4-6 cpr/zi, PRODIGEST (Elidor) 4-6 cpr/zi.

Rezultatele au fost excelente atat pe durata scurta cat si pe durata lunga.
Mobilitatea turistilor (turism de afaceri, turism stiintific, etc. ) face necesar ca pacientul sa fie pregatit pentru situatii mai mult sau mai putin previzibile.
BIOENT este un adevarat pilon deoarece pe langa efectul sau stabilizator asigura si detoxifierea organismului prin absorbtia lichidelor patologice si a reziduriilor metabolice.
Datorita acestor calitati BIOENT-ul asigura un confort digestiv excelent si garanteaza ca in situatii delicate rezolvarea o avem la indemana.

Dr. Sorin Godeanu, Laboratoarele Elidor

Niciun comentariu: