marți, 5 ianuarie 2010

Pastrati-va bronzul cu unt de cacao!


Un produs cosmetic cu efecte miraculoase asupra pielii, mai ales in sezonul estival, este crema corporala cu unt de cacao. Ca regula generala, untul de cacao este recomandat spre utilizare ca lotiune pentru toate tipurile de piele, in toate anotimpurile. Vara, „valoarea” sa creste, gratie proprietatii de a fixa bronzul, de aceea se recomanda folosirea sa atat inainte, cat si dupa expunerea la soare.

Stiati de exemplu ca aproape toate produsele pentru bronzat existente in comert contin extract de unt de cacao? Dar ca textura fina si proprietatile emoliente au facut din untul de cacao un ingredient frecvent utilizat in industria produselor cosmetice de uz general?

De unde vine insa aceasta materie prima atat de generoasa cu frumusetea pielii noastre? Untul de cacao este obtinut in urma presarii masei de cacao destinata fabricarii pudrei de cacao pentru consum. In stare bruta, arata ca o materie alb-crem, cu punct de topire de 37 de grade Celsius cu miros si cu gust specific, cremos. Untul de cacao are un punct de topire apropiat temperaturii corpului uman si se topeste imediat când este aplicat pe piele.

Untul de cacao este folosit ca materie prima fie in industria alimentara - fiind ingredientul de baza al ciocolatei, fie in industria produselor cosmetice – gratie bogatiei sale in agenti antioxidanti. In ceea ce priveste utilizarea sa in industria cosmeticelor, oamenii de stiinta au demonstrat ca untul de cacao este una din cele mai stabile grasimi cunoscute, antioxidantii sai naturali impiedicand alterarea sa chiar si vreme de 4-5 ani.

Pana sa ajunga un „simplu” ingredient in produsele cosmetice, untul de cacao este suspus unui proces de dezodorizare, mai pe romaneste de eliminare a substantelor volatile responsabile de mirosul specific. Chiar daca in timpul procesului de dezodorizare se elimina si o mica parte din tocoferoli (antioxidanti), in masa de unt de cacao ramane o foarte importanta substanta activa, numita teobromina. Aceasta este un compus organic ce da boabelor de cacao gustul amarui specific. Structura chimica a teobrominei este asemanatoare cu cea a cafeinei sau a teofilinei, prezentând aceleaşi proprietati farmacologice. Teobromina este rapid absorbita în corpul uman, stimuleaza sistemul nervos, destinde musculatura si are efect diuretic, semnificativ pe fondul unei prezente excesive de apa in tesuturi.

Unul din produsele cosmetice de exceptie pe baza de unt de cacao, care se gaseste si pe piata din Romania este Crema corporala cu unt de cacao de la Styx Naturcosmetic. Pe langa teobromina, aceasta contine minerale si vitaminele A, B, D si E. Prezenta uleiurilor presate la rece si a altor ingredienti de origine vegetala (squalane si glicerina) recomanda acest produs ca fiind deosebit de valoros pentru hranirea si infrumusetarea pielii. Parfumul original este dat de mirosul specific al boabei de cacao si o combinatie de uleiuri esentiale. Institutul LACON certifica faptul ca materia prima de origine vegetala este bio.

Prezentare: 200ml / recipient de plastic in cutie de carton
Acum puteti comanda on line produsele intrand pe site http://www.shop.styx.ro/

Un comentariu:

Haritina Moldovan spunea...

In mod eronat se promoveaza ideea ca untul de cacao coloreaza pielea in mod natural, sau ca are un factor SPF care protejeaza pielea la expuneri solare indelungate. Atat untul de cacao cat si cel de shea au efect hidratant, regenerant, mentin filmul hidro-lipidic natural al epidermei. Deaosebirea principala dintre cele doua materii prime este ca untul de cacao contine teobromina. Printre asemanari pot mentiona modalitatea de obtinere (la cald, NU prin PRESARE la temperaturi normale!). Atat untul de cacao cat si cel de shea NU SUNT LOTIUNI!Este FUNDAMENTAL GRESIT! Pentru a evita propagarea informatiilor provenite de la neaveniti, consultati materiale bazate pe argumente de specialitate! Pentru informatii suplimentare accesati www.styx.ro / office@styx.ro